Deze avond vond op de indoorpiste in Düsseldorf de 9de Internationale PSD Bank Meeting plaats. Er kwamen twee Belgen in actie: Sara Aerts en Eline Berings. Aerts klokte 8″19, Berings 8″06 en 8″15.

In de reeksen kwam Sara Aerts eerst in actie. De VAC-atlete kreeg de ongunstige baan 1 toebedeeld en finishte uiteindelijk als zesde in 8″19. Later zou blijken dat deze tijd niet goed genoeg is voor de finale. Berings werkte haar echter wel in deze finale. Zij won immers haar reeks in 8″06, opnieuw onder de WK-limiet van 8″07 dus. In diezelfde race mocht de Nederlandse Rosina Hodde trouwens juichen. Zij liep het Nederlandse minimum voor Sopot met 8″15, één honderdste onder de limiet.

In de finale verging het Eline Berings wat minder. De atlete van OLSE raakte net als in de reeksen duidelijk de eerste horde. Ze bleef echter bij de eersten lopen, maar bij de laatste horden kreeg ze het moeilijk en zakte ze naar een zevende plaats. 8″15 was haar tijd in een race die gewonnen werd door de Panamese Yvette Lewis met 7″99.

Verder liep Adam Kszczot naar een beste wereldjaartijd op de 800m met 1’45″42 en liep Pavel Maslak met 45″81 een snelste seizoensopener op de 400m. Beide mannen zien we over een 10 dagen terug in Gent op de Record Bank Flanders Indoor.