Wereldkampioen hoogspringen, Bohdan Bondarenko, heeft zichzelf hoge doelen gesteld voor 2014. De rijzige Oekraïner wil het wereldrecord aanvallen.

Het wereldrecord hoogspringen bij de mannen staat met 2m45 al meer dan 20 jaar op naam van de Cubaan Javier Sotomayor. Bondarenko haalde afgelopen zomer, op zijn 24ste al de 2m41. “Ik geloof dat het wereldrecord naar 2m50 kan in de komende zes jaar”, aldus de ambitieuze wereldkampioen. Echt ondenkbaar is het niet, want de laatste maanden ging het er stevig aan toe bij de mannen. Vorige week nog, sprong de Rus Ivan Ukhov naar 2m41 in zaal, maar naast de dubbele 2m41 van Bondarenko in 2013, sprong ook de Qatarees Mutaz Essa Barshim 2m40 hoog. Het trio kon mekaar (deze zomer?) wel eens naar hoge sferen stuwen.

Bondarenko kondigde bovendien aan dat hij verstek geeft voor het komende WK indoor in het Poolse Sopot, van 7 tot 9 maart. “Ik heb ook vorig jaar geen indoorwedstrijden gedaan”, verklaart hij. “Ik geraak bovendien nogal vaak geblesseerd in zaal.”