De Antwerp Urban Trail, een wegwedstrijd langs en door verschillende Antwerpse gebouwen, is net als de eerste editie vorig jaar helemaal uitverkocht. Zo’n 8000 deelnemers registreerden ruim twee maand vóór het evenement.

citta antwerp urban trail 2Met de massale belangstelling van vorig jaar, waar toen “amper” 4000 mensen een startnummer kregen, besloot de organisatie het voor 2014 nog grootser aan te pakken. Met enkele parcoursveranderingen en onder meer een passage door het MAS (Museum aan de Stroom) zouden maar liefst 8000 deelnemers kunnen starten. De start en finish van de Antwerp Urban Trail verhuizen bovendien naar Park Spoor Noord, waar vorig jaar nog gestart werd bij het Steen. Er wordt gestart in 4 waves van 2000 deelnemers. Hoewel de inschrijvingen pas vorige maand startten, is het evenement nu, zo’n twee maand op voorhand, volledig uitverkocht.

“De CittA Antwerp Urban Trail is de ideale manier om de stad te zien zoals u ze nog nooit zag en te lopen op plekken waar nog nooit werd gelopen”, klonk het vorige maand nog bij Golazo. “Het concept van de urban trail is relatief nieuw. Het hele idee draait rond een speciale loopervaring, weg van de begane paden, in een stedelijke omgeving.” Dat een dergelijk concept aanslaat, mag duidelijk zijn.

De Antwerp Urban Trail gaat door op zondag 16 maart 2014.