Hannes had er duidelijk zin in in Peuerbach
Hannes had er duidelijk zin in in Peuerbach

Pieter-Jan Hannes heeft 2013 in schoonheid afgesloten. De atleet van Atletiek Vlaanderen werd 3de over een prestigieuze corrida van 6km te Oostenrijk.

Dubbele Europese kampioenen zijn gegeerd op wedstrijden. Dat ondervond ook beloftekampioen Pieter-Jan Hannes. De Antwerpenaar mocht op de laatste dag van het jaar aantreden op de prestigieuze Silvesterlauf in het Oostenrijkse Peuerbach. Heel wat (voormalige) Afrikaanse topatleten verschenen er eveneens aan de start.

Aan het einde van de wedstrijd bleek de Keniaan Cornelius Kangogo de snelste. Albert Rop, voormalige landgenoot van de winnaar Kangogo, maar nu uitkomend voor Bahrein, eindigde als  tweede net als een goede week geleden op de CrossCup in Brussel. Pieter-Jan Hannes kwam even later met een achterstand van 16 seconden op de winnaar aansnellen en liep als derde over de meet. Een sterke prestatie van onze landgenoot die hiermee ook eerste Europeaan wordt in sterk deelnemersveld. Over de 6.8 kilometer deed Pieter-Jan overigens 19’44”.

De uitslagen vindt u hier.