De Belgen deden het zojuist goed in het Nederlandse Soest. Met Bashir Abdi als winnaar, Soufiane Bouchikhi als tweede en Abdelhadi El Hachimi als derde, kleurde het podium helemaal Belgisch.

De Belgen tonen na Servië ook in Nederland hun klasse.- Foto: Jeroen De Meyer
De Belgen tonen na Servië ook in Nederland hun klasse.- Foto: Jeroen De Meyer

Even voordat de senioren mannen van start gingen zagen onze Belgen Almensh Belete al als tweede eindigen en Veerle Dejaeghere als vierde. Het kan een boost geweest zijn voor onze Belgen om het beter te doen. Bashir Abdi toonde alvast die neiging en al vroeg in de wedstrijd toonde hij hoe sterk hij was en de Gentenaar kon moeiteloos naar de zege lopen op de Sylvestercross. Soufiane Bouchikhi, die in Belgrado nog als 28ste finishte, moest vandaag minder atleten voor zich dulden. De OLSE-atleet deed het zelf zo goed dat hij als tweede over de meet mocht lopen, iets meer dan 15 seconden later dan Bashir. Abdelhadi El Hachimi werd een paar seconden later derde en zo was het Belgisch podium compleet. De Italiaan Jamel Chatbi eindigde dan als 4de en eerste Nederlander werd Gert-Jan Wassink op een vijfde plaats.

De volledige uitslag vindt u hier.