Home » Nieuws » Nationaal » Seppe Thys heeft zin in 2014
Seppe Thys & Dylan Borlée maken allebei aarding kans op een plaats binnen de 4x400m-ploeg - Foto: Tomas Sisk

Seppe Thys heeft zin in 2014

Seppe Thys kan op afgelopen jaar terugkijken met een goed gevoel. De ACME-atleet kende een goed seizoen en won daarenboven ook nog eens zilver met de 4x400m-mannenploeg op het EK voor beloften.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

“Ik ben nog steeds heel tevreden over wat er afgelopen jaar op atletiekvlak is gebeurd”, zo zegt de poulain van Philip Gilson, “een goede basis is gelegd en daarop kan ik verder werken.” Seppe Thys had het succes enigszins wel zien aankomen, maar is daarom zeker niet minder content. Na zijn toch wel zwaar seizoen, kreeg hij even rust, om dan aan een nieuwe opbouw te beginnen. “De voorbereiding loopt prima. Mijn coach en ik werken hard verder om hogerop te geraken en het beste uit het komende seizoen te halen.”

Seppe zal voor het eerste terug op de indoorpiste te zien zijn op het provinciale kampioenschap dat zaterdag 4 januari op de kalender staat. Daar doet hij de 60 en/of 200 meter mee en deze afstanden zal hij menigmaal lopen dit indoorseizoen om vooral aan de snelheid te werken en minder aan de weerstand. Zo zal hij fris het outdoorseizoen kunnen beginnen met de intentie om enkele snelle 400m’s uit zijn benen te schudden. “Ik ga dit seizoen focussen op de nationale kampioenschappen. Ik droom ook van een EK-ticket naar Zürich met de aflossingsploeg, maar dat zal natuurlijk afhangen van mijn geleverde prestaties.”