De Kerstcorrida in het Limburgse Meeuwen-Gruitrode heeft een sterke traditie waar te maken. Sinds een vijftal jaar verzamelt de organisatie enkele van ’s lands beste afstandslopers op hun 5km voor elites. Gisteren was dubbel Europees beloftekampioen Pieter-Jan Hannes te snel voor Belgisch kampioen cross Koen Naert.

Lander Tijtgat – Bashir Abdi, Dame Tasama – Atelaw Bekele, Dame Tasama – Abdi Nagassa,… het zijn slechts enkele van de stevige duels die al werden afgewerkt in Meeuwen. Dit jaar besloten Pieter-Jan Hannes en Koen Naert er van bij de start de pees op te leggen. De volledige 5km bleven de twee atleten van Atletiek Vlaanderen in elkaars buurt, maar het was Hannes die op het einde (opnieuw) te snel bleek.

“Ik kon Pieter-Jan even op een klein kloofje zetten, maar kon een sprint niet vermijden”, aldus Koen Naert op de website van zijn werkgever. “Ik ben wel tevreden over mijn wedstrijd.” Ook voor Antwerpenaar Hannes was Meeuwen-Gruitrode eerder een doorgedreven training. “We liepen voortduren op trainingstempo. In de laatste vijfhonderd meter zijn we beginnen versnellen. Al bij al een goede training.”

Corrida in Oostenrijk

De eindejaarscorrida’s krijgen voor Hannes trouwens nog een vervolg. Op oudejaarsdag loopt hij immers op de internationale Silvesterlauf in het Oostenrijkse Peuerbach. Verschillende sterke (voormalige) Afrikanen, waaronder Alfred Rop, tweede op de laatste Crosscup van Brussel, komen er eveneens aan de start. Vorig jaar was Leonard Komon, dubbel wereldrecordhouder op de weg, er de beste.