Tegen het jaareinde kijken onze noorderburen traditioneel uit naar de sterk bezette veldloop in Soest. Ook voor de 33e editie van dit jaar trekken enkele sterke Belgen de grens over voor de gekende zandcross. Bashir Abdi mag er zich bij de topfavorieten rekenen.

Gentenaar Bashir Abdi trok met grootse ambities naar het EK veldlopen, begin deze maand. Met een achtste plaats had de voormalige Somaliër op beter gehoopt. Abdi kon zich wel optrekken aan een historische zilveren teammedaille en bevestigde zijn uitstekende vorm vorige week op de Crosscup in Brussel. Abdi werd er eerste landgenoot op een zevende stek. Hoewel ook landgenoten en mede-EK-gangers Soufiane Bouchiki en Abdelhadi El Hachimi deelnemen aan de Sylvestercross in Soest, wordt Abdi dankzij zijn prestaties van de afgelopen maand gebombardeerd tot topfavoriet.

Het wordt echter afwachten hoe de RCG-atleet het mulle Soestse zand verteert. Ook van Nederlandse zijde mag bovendien tegenstand verwacht worden. Onder meer Patrick Stitzinger, Nederlands kampioen op de marathon en Gertjan Wassink, derde van het afgelopen NK cross, zou deelnemen.

De Sylvestercross in Soest gaat door op dinsdag 31 december.