Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Jolien Boumkwo wil komend seizoen weer eens schitteren. Na een succesrijk 2012 en teleurstellend 2013 wil ze er weer bovenop komen en progressie maken.

“Een niet zo tevreden gevoel,” dat houdt Jolien Boumkwo over aan vorig seizoen. Ze boekte weinig tot geen vooruitgang en ook de motivatie was wat zoek. Maar in het tussenseizoen heeft de Gentse werpster tijd gehad om na te denken en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Dat wordt een met een nieuwe trainer, Veerle Blondeel, de nog altijd Belgisch recordhoudster kogelstoten outdoor. “In het begin was het een grote aanpassing, maar nu loopt alles zeer goed. De trainingen gaan vlot en ik hoop komend seizoen te knallen.” Ook traint ze vanaf de voorbereiding bij Philip Gilson voor het kracht en loopgedeelte.

Het seizoen van de 20-jarige werpster van RCG begint vandaag met een 60m. “Die snelheid heb je ook nodig voor het kogelstoten,” zegt Jolien al lachend.  Daarna wil ze vooral haar oude records van de tabellen vegen en er nieuwe kunnen noteren.