David Rudisha, wereldrecordhouder op de 800m, overweegt een overstap naar de 1500m. De ranke Keniaan wil zeker voor zijn afscheid ook op de anderhalve kilometer zijn kunsten tonen.

De 1500m bij de mannen wordt al enkele jaren gedomineerd door Asbel Kiprop, landgenoot van Rudisha. Maar daar zou in de nabije toekomst dus wel eens verandering in kunnen komen. “Veel mensen blijven me vragen als ik ooit de overstap naar de 1500m maak”, liet Rudisha weten. “In principe liet ik mijn eerste specialiteit, de 400m, ook al voor wat het was, dus waarom zou ik de 1500m niet aankunnen. Alles wat je nodig hebt is toewijding en hard trainen.”

Rudisha hoopt dat wanneer hij zou overschakelen een landgenoot de fakkel op de dubbele baanronde kan overnemen. “Ik hoop dat Kenia de 800m kan blijven domineren na mezelf”, klonk Rudisha, die er afgelopen zomer op het WK niet bij was. In zijn afwezigheid won de Ethiopiër Mohammed Aman de 800m.