Marjolein Lindemans werd op het EK voor junioren knap 3de. - Foto: Jasper Jacobs
Marjolein Lindemans werd op het EK voor junioren knap 3de en ziet dat nu nog maar eens beloond met een contract van Atletiek Vlaanderen. – Foto: Jasper Jacobs

Atletiek Vlaanderen heeft op maandag het team voor 2014 voorgesteld. Nieuwkomers in de topsportselectie zijn meerkampster Marjolein Lindemans en discuswerper Philip Milanov. 

Met Marjolein Lindemans is Atletiek Vlaanderen nu ook vertegenwoordigd in de meerkamp. Philip Milanov zorgt ervoor dat er nu ook een werper in het team zit. Beide kregen een contract wegens hun sterke prestaties afgelopen seizoen met Lindemans die brons pakte op het EK in Rieti en Milanov die vijfde eindigde op het EK in Tampère en meermaals het Belgisch record verbeterde.

“Ik ben heel tevreden dat ik bij Atletiek Vlaanderen zit en op de nodige steun zal kunnen rekenen. Het maakt het me mogelijk om mijn hogere studies leerkracht lager onderwijs aan de Hogeschool Gent en topsport veel beter op elkaar af te stemmen”, liet Marjolein Lindemans weten op de site van haar nieuwe werkgever. De ROBA-atlete werd afgelopen zomer nog derde op het EK voor junioren op de zevenkamp. Ze vetrekt binnenkort op stage naar Zuid-Afrika.

Dario De Borger mag zich gelukkig prijzen, want in 2014 krijgt hij een contract van 100%. - Foto: Jasper Jacobs
Dario De Borger mag zich gelukkig prijzen, want in 2014 krijgt hij een contract van 100%. – Foto: Jasper Jacobs

Polsstokspringster Aurélie De Ryck en hoogspringster Hannelore Desmet werden in 2013 niet gespaard van blessures en konden daardoor niet voldoende presteren om een verlenging van hun contract af te dwingen. Atelaw Bekele ziet zijn contract ook niet meer verlengd na een tegenvallend seizoen.

Hanne Van Hessche en Lindsey De Grande blijven deel uitmaken van het Atletiek Vlaanderen-team, maar kregen geen tewerkstellingscontract meer.

In vergelijking met vorig jaar zien we dat Bashir Abdi en Almensh Belete nog altijd 100% vergoed worden door Atletiek Vlaanderen. Dario De Borger krijgt vanaf 2014 ook ditzelfde contract na de 80% van vorig jaar.  Philip Milanov krijgt als nieuwkomer een contract van 80% . Axelle Dauwens,  Hanne Claes, Jeroen D’hoedt, Pieter-Jan Hannes, Stef Vanhaeren en Koen Naert blijven over een contract van 60% beschikken. Thomas Van Der Plaetsen tenslotte ziet zijn contract 20% afnemen bij Bloso, van 80% naar 60%.