De organisatie van de marathon van Dubai heeft enkele aanpassingen gemaakt aan het parcours, allemaal met het oog om nóg snellere tijden mogelijk te maken.

De marathon van Dubai heeft alvast een mooie reputatie als het aankomt op snelle tijden. Op de editie van afgelopen jaar nog, doken vijf mannelijke atleten onder de 2u05′, terwijl bovendien ook nog eens drie dames onder de 2u20′ bleven. Die vijf toptijden bij de mannen waren goed voor vijf van de tien snelste tijden dit jaar. “We hebben samen met managers en atleten samengezeten om het parcours opnieuw sneller te maken”, aldus een woordvoerder. “Dit wordt het snelste parcours uit onze geschiedenis.”

Alsof dat de internationale topatleten niet genoeg zou aantrekken, pakt Dubai jaarlijks uit met heel wat prijzengeld. Met een hoofdprijs van 200.000 dollar is de Dubai Marathon één van de races met het hoogste prijzengeld ter wereld.