Er is een akkoord over een nieuw nationaal stadion op Parking C op de Brusselse Heizel. Het nieuwe stadion zal evenwel geen piste hebben. Voetbalclub RSC Anderlecht zal er wel zijn intrek nemen. De Memorial van Damme blijft verweesd achter.

Die info werd op maandagmorgen bekendgemaakt op een persconferentie van alle betrokken partijen. Burgemeester van Brussel Freddy Thielemans maakte het nieuws bekend. “Er is een akkoord en Anderlecht heeft zijn interesse uitgesproken om er te voetballen.”

De Memorial Van Damme kreeg evenwel de garantie om nog tot 2020 in het huidige Koning Boudewijnstadion te mogen blijven. Na 2015 wordt gezocht naar een concrete oplossing. Allicht komt er een ander, apart stadion mét piste.

Dat Brussel kiest voor een nationaal stadion zonder piste, kwam er naar aanleiding van een haalbaarheidsstudie van Deloitte. Een stadion met piste bleek financieel niet rendabel. De bouw van de nieuwe voetbaltempel zou 300 miljoen euro kosten.

Minister-president Rudi Vervoort (PS) reageerde verheugd. “Het is onze politieke verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat een dergelijk project verwezenlijkt wordt”, verklaarde hij op Brusselnieuws.be. “De bouw van een nationaal stadion dat voldoet aan de UEFA-normen is van groot belang voor de economische ontwikkeling en de internationale uitstraling van ons land in het algemeen en van ons Gewest in het bijzonder.”

2 REACTIES

  1. En de atletiek kan de pot op ondanks dat de Memorial wereldberoemd is, de voetbal niet.
    Het is een echte schande!

  2. Godsdienst opium voor het volk?? Voetbal idem dito! Nietzsche riep uit: God is dood. Hopelijk kunnen we dat ook ooit zeggen van het voetbal …

Reacties zijn gesloten.