In een open brief gericht aan de atletiekliga haalt Dany Van de Putte zwaar uit naar de selectiecommissie en -procedures. De Yellow Armada-coach kan zich moeilijk verzoenen met de genomen beslissingen na de EK-selectiecross in Roeselare van afgelopen weekend.

Dat ook zijn eigen pupil, Thomas De Bock, zo een dubbeltje Belgrado misliep, doet volgens Van De Putte niet ter zake. Ook andere atleten hadden volgens hem zeker aanspraak mogen maken op een EK-selectie. “Bij mij gaat het vooral over het geheel van maatregelen en selecties die me totaal onbegrijpelijk overkomen en die langs geen kanten gefundeerd zijn, laat staan uitgelegd…”, fulmineert Van De Putte onder meer.

Van De Putte doet tot slot een oproep naar de bevoegde instanties. “Toch wil ik pleiten voor een bekwaam forum dat bereid is voor het constructief evalueren van de bestaande structuren waarbij op het einde van de rit iedereen zich gelukkig in zijn vel voelt. Dit is op dit moment duidelijk niet het geval. Dit vraagt in de eerste plaats moed en visie van de huidige instanties.”

Lees de volledige brief hier.

3 REACTIES

  1. Zolang de selecties opgemaakt worden op basis van vriendjespolitiek zal er discussie zijn, zullen er atleten en trainers gedegouteerd zijn, sommige zullen soms hun motivatie verliezen en de spikes aan de haak hangen.
    “Is het dan zo moeilijk op een eerlijke selectie op te stellen?” Dit lijkt mij toch zo moeilijk niet, enkel een kwestie van duidelijkheid. Regels zoals “je moet in de buurt van de eerste van de categorie blijven” moet men bannen. Gewoon zeer duidelijke afspraken die reeds op voorhand gekend zijn. Bv de eerste 6 bij de sen heren, de eerste x bij de dames,… Op een op voorhand genoemde wedstrijd. Beslis je dan om ergens anders te lopen, of raak je gekwetst, ben je ziek,… Ja dat is dan pech. Je kan dan wel denken “verdoeme ik verdien toch om erbij te zijn” maar iedereen zal tijdens zijn carrière dit wel eens meemaken. Maar door zo duidelijk te zijn creëer je wel minder wrevel en achteraf minder gezaag. Maarja, dan kan men bij de bond wel minder aan vriendjespolitiek doen. Dus zal onze roep naar eerlijkheid wel een stille dood sterven

    Rik Ceulemans

  2. 15 in België, 11 in Nederland, lijkt me bij ons dan billijk. Van de selectie bij de mannen zijn er 4 (+Hannes) die met een Atletiek Vlaanderen contract zitten. Welke andere discipline groep(!) kan dit zeggen binnen de atletiek.

  3. Alles kan beter en het zal nooit goed zijn voor iedereen. 1 aangeduide selectiewedstrijd en wat -voor mij als neutraal atletiekliefhebber- onduidelijke, niet echt transparante nevenmogelijkheden lijken misschien niet de beste oplossing. Misschien ook niet echt correct naar de atleten toe die selecties dienen te halen voor de zomerkampioenschappen… of misschien toch wel?! Zijn er dan voor de hand liggende selectiecriteria? Het laatste woord zal hierover nog niet gesproken of geschreven zijn maar denkend aan het gezegde ” We are all the result of a million years evolution, so act like it! ” zal er altijd wel iets beter gevonden worden.

Reacties zijn gesloten.