Zenobie Vangansbeke wist ongeveer halfweg wedstrijd in Roeselare dat ze naar Belgrado mocht. Dit was immers doordat haar grootste concurrente voor een EK-ticket, Imana Truyers, op dat moment moest uitstappen met pijn aan de kuit. Toch moest de ACME-atlete nog altijd finishen en dat was de vorige wedstrijd in Mol alvast niet gelukt. Het gevoel afgelopen zondag was nog altijd niet hoe het moet, maar het ging al beter. De Drongense wil nog even hard trainen om dan op het EK te schitteren. Lees hieronder een interview met Zenobie Vangansbeke.

Zal Zenobie in Servië ook juichen? Foto - Jasper Jacobs
Zal Zenobie in Servië ook juichen? Foto – Jasper Jacobs

*Hoe verliep Roeselare? Heb je vlot een EK-ticket behaald? Goed hersteld?

“De wedstrijd in Roeselare verliep al een pak vlotter dan Mol. Ook al is dat niet zo moeilijk aangezien ik daar niet aangekomen ben. Het doel was dat ene EK-ticket bemachtigen en dat is mij gelukt. Nu zou je denken dat ik super tevreden was, maar dat was niet zo. Het gevoel was al veel beter, maar nog steeds niet zoals ik het wil. De trainingen verlopen eindelijk terug goed, dus nog even geduld en dan komt alles zeker in orde. Ik hoop de supervorm te hebben op het Europees kampioenschap! Ondertussen heb ik al twee trainingen achter de rug en ik ben wel volledig gerecupereerd, wat zeker een goed teken is.”

*Hoe hoop je te presteren in Belgrado?

“Dat is zeer moeilijk in te schatten aangezien ik niet weet hoe goed mijn concurrenten zijn. Aangezien wij daar nooit tegen lopen heb ik daar een vaag beeld van. Vorig jaar ben ik 20ste geworden en ik hoop dit jaar alvast beter te doen. Laten we daar bij beginnen.”

*Naar welke Belgische prestatie wordt het uitkijken? 

“Ik denk dat Bashir Abdi wel zal knallen in Belgrado. Die stak er toch met kop en schouders bovenuit afgelopen zondag. Daarnaast zijn er nog een tal van atleten die puike prestaties kunnen neerzetten zoals Louise Carton, Almensh Belete, Pieter-Jan Hannes, Isaac Kimeli en Jeroen D’hoedt.”

*Ik ga naar Belgrado en ik neem mee…? Welk item (buiten de logische) ontbreekt zeker niet in jouw bagage?

“Niks speciaals eigenlijk, buiten mijn kleren dan, spikes, warmtezalf, handschoenen en muts… Misschien een kleedje voor de laatste avond?”