Bashir Abdi heeft de CrossCup-manche in Roeselare gewonnen. De atlete van RCG maakte indruk door aan de finish zo’n 17 seconden voorsprong over te houden op zijn dichtste achtervolger, Jeroen D’hoedt.

In de beginne was er nog sprake van een ruime kopgroep met zowat alle favorieten. El Hachimi en Bekele hoefden naarmate dat de cross op gang kwam de rol lossen. Wanneer Bashir Abdi er stevig de pees op legde, hoefde zowat iedereen een gaatje te leggen behalve Jeroen D’hoedt. Hij kon even aanpikken, maar ook hij hoefde uiteindelijk ook zijn meerdere erkennen in Abdi. Hij werkte de rest van de race af op een tweede plaats. Daarachter werd het een strijd tussen Tijtgat, Hannes en Naert. Naert hoefde op een moment ook lossen en werd vergezeld door El Hachimi en Bekele. Aan de finish kwam Abdi met een grote voorsprong over de meet. D’hoedt volgde op17 seconden. Dan was er Pieter-Jan Hannes en Lander Tijtgat. El Hachimi kwam door op iets meer dan een halve minuut op een vijfde plaats, gevolgd door Koen Naert en Atelaw Bekele. Mats Lunders kende een slechte dag en finishte buiten de top 10.

Bij de junioren mannen won Isaac Kimeli de wedstrijd. Hij haalde het voor Steven Casteele en clubgenoot Simon Debognies.

(later meer)