Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Kim Ruell (RESC) is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De CC-eindwinnaar Korte Cross 2013 bij de mannen,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

vb_ruellgroot

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Gezien ik een lang zomerseizoen gedraaid heb (tot half september) gevolgd met 3 weken rust, kunnen we niet echt spreken van een ideale voorbereiding. Sinds begin oktober heb ik de trainingen terug hervat, in vergelijking met andere atleten is dit tamelijk laat.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* CrossCup Lange Cross.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Geen grote ambities, gewoon het pak vullen en hopelijk af & toe boven mezelf uitstijgen. Zonder druk gewoon me dus amuseren in de modder, tenslotte is het volgend zomerseizoen de piste die weer belangrijk is.

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Bij de mannen is het altijd wel spannend. Mijn top3: 1) Jeroen D’Hoedt; 2) Kim Ruell; 3) Lander Tijtgat.

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Tarik Moukrime op de korte cross & Isaac Kimeli op de lange cross. Bij de vrouwen ga ik net als vorig jaar voor Stephanie Barnes!

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* In het verleden had ik precies meer geluk met de juiste mensen op de juiste plaats, nu speel ik met de verwachting gewoon omdat het plezant is & mijn schoonbroer organisator is. Een wilde gok: top50!

De MegaSpike-ploeg “Supercross” van Kim bestaat uit:
>> Mannen: Mats Lunders (LYRA – 19m), Isaac Kimeli (OEH – 17m), Alexander Diaz Rodriguez (BEHO – 9m), Tarik Moukrime (RFCL – 7m) & Dave Maes (AVT – 1m)
>> Vrouwen: Zenobie Vangansbeke (ACME – 19m), Karen Van Proeyen (ROBA – 11m), Nathalie Loubelle (DAMP – 7m), Jolien Van Hoorebeke (RIEM – 6m) & Melissa Van Den Driessche (ACP – 4m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be