Met de CrossCup-Relays van zondag 27 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2013-14 zienderogen en om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische (top)crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks een voorbeschouwing online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Hanna Vandenbussche is de volgende in onze rubriek “Winterkriebels”. De nummer 9 van het BK Veldlopen 2013 Lange Cross bij de vrouwen,  kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Marc Van Put
Foto: Marc Van Put

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* Gedurende de maanden mei, juni en juli sukkelde ik met verscheidene blessures (rug en knie) en volgde ik alternatieve trainingsschema’s door te fietsen en te aquajoggen. In overleg met de trainster hebben we beslist om een rustperiode eind juli-begin augustus in te lassen. Vanaf augustus ben ik opnieuw begonnen met op te bouwen en plande ik enkele stratenlopen in Nederland & België voor de maanden september en oktober. Zo liep ik onder andere de halve marathon van Breda & de Dam tot Damloop enkele weken geleden. Qua aantal kilometers en conditionele basis zit het dus goed, maar ik vermoed dat ik voor de crossen nog wat snelheid en kracht ontbreek

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* De eerstvolgende wedstrijd is het BK halve marathon in Herve van komend weekend, daarna volgt een rustperiode. De CrossCup doe ik voor een groot deel mee, maar de Relays in Gent en de CC-manche van Mol laat ik alvast vallen.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik durf niet te veel meer ambiëren, aangezien ik de afgelopen jaren nooit kon doortrainen naar een welbepaald doel zonder blessures. Ergens hoop ik daarentegen wel op een mooie plaats op het BK halve marathon, en eventueel ook op het BK veldlopen. De crossen zijn tenslotte voor mij deze winter echt in functie van wat langere stratenlopen (halve marathons) in het voorjaar en in de zomer.

Wie verwacht u als rechtstreekse tegenstanders en/of geef uw top3 voor het CC-eindklassement?
* Verwachtingen scheppen doe ik niet zo graag, omdat ik ook niet zoveel contact heb met de andere atletes die deelnemen aan de CrossCup. Maar mijn pronostiek: 1) Veerle Dejaeghere; 2) Veerle Van Linden; 3) Barbara Maveau;

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Qua revelaties, denk ik bijvoorbeeld aan Natalie Ameloot, iemand die al jarenlang op regelmatige basis schitterende plaatsen behaald in het klassement van de CrossCup.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg(en)?
* Ik ben zelf slecht in voorspellen en verwachtingen maken, maar wie weet…

De MegaSpike-ploeg “Victors” van Hanna bestaat uit:
>> Mannen: Dries Basemans (DCLA – 13m), Kjell De Hondt (DCLA – 13m), Jesse Stroobants (DCLA – 11m), Michel Basemans (DCLA – 8m) & Jan Petralia (AVMO – 3m)
>> Vrouwen: Veerle Dejaeghere (AVR – 23m), Natalie Ameloot (RCG – 11m), Sofie Gallein (AVR – 7m), Eline Deboth (DCLA – 6m) & Melissa Van Den Driessche (ACP – 4m)

Meer info ivm deze Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be