Het Belgisch Kampioenschap veldlopen gaat in 2014 door in Wachtebeke. Dat meldt het Nieuwsblad op zaterdag. Eerder was al bekend dat organisator Golazo geen overeenkomst meer had met Oostende, waar het kampioenschap de laatste jaren altijd doorging.

Het BK zou plaatsvinden op het domein Puyenbroeck in Wachtebeke. In 2005 en 2006 vonden er al manches van de Crosscup plaats. Ook dit jaar is het BK opnieuw afsluiter van de Lotto Crosscup. Het BK gaat door op 9 maart 2014.

Vorige maand geraakte bekend dat de overeenkomst tussen Oostende enerzijds en de Crosscup vzw en Golazo anderzijds op een einde liep. Vijftien jaar lang ging het nationale veldloopkampioenschap door in de “Koningin der badsteden”. Aanvankelijk op de Wellingtonrenbaan, de laatste jaren steevast op het domein De Schorre. Daar kwam abrupt een einde aan, hoewel een contract nog lopende was tot volgend jaar.

1 REACTIE

  1. Allicht omdat ik onvoldoende geïnformeerd ben, begrijp ik niet waarom de Crosscup nog niet zo lang geleden uit het Provinciaal Domein Puyenbroeck “moest” (?) verdwijnen, en een sowieso ruimer Belgisch Kampioenschap veldlopen er nu ineens wel welkom is. Kan iemand mij wat inzichten bijbrengen.
    (Voor alle duidelijkheid: ik vind Puyenbroeck een prachtige omgeving…)

Reacties zijn gesloten.