Zowel Evelin Van Havere als Cedric Van De Putte, beiden lid van The Yellow Armada, haalden afgelopen weekend in het Britse Wales de wereldtitel binnen in het canicrossen. Op het tweedaagse kampioenschap kroonden zij zich met hun honden Flor en Drago tot het snelste duo bij de dames en de heren.

Cedric Van De Putte, 23 lentes jong en zoon van hoofdcoach Dany, had reeds na de eerste dag een ruime voorsprong opgebouwd. Op dag twee wist hij die voorsprong nogmaals te verdubbelen. De 20-jarige Evelin Van Havere kende de tweede dag wat pech, maar wist ondanks een tweede stek toch nog 13 seconden over op haar naaste concurrente en mocht zo – net als haar trainingsmaatje – met de titel naar huis.

Een uitgebreid verslag lees je op de site van The Yellow Armada.

 

Bekijk hieronder ook de reportage van TV Oost

 

 

2 REACTIES

  1. Deze wedstrijd is onofficieel. Het officiële Kampioenschap is 09-10 november in Italië. De deelnemers waren alleen maar Engelsen en genationaliseerde Engelsen.

  2. Ze zijn helaas geen «Wereldkampioenen» zoals u schandelijk werd meegedeeld.
    Zij namen niet deel aan het Europees kampioenschap canicross 2013 ECF (European Canicross Federation), de officiële Europese instantie, georganiseerd in Zwitserland voorbijgaande 11, 12 en 13 Oktober
    Op diezelfde datum, hadden bovenstaande atleten de voorkeur om deel te nemen aan «een onechte wedstrijd»in Schotland, die ten onrechte door de organisator «wereldkampioenschap» werd genoemd.
    Deze organisator is een commercieel bedrijf (geleid door Richard Cook), verbannen uit alle officiële internationale instanties omwille van verscheidene gewetenloze acties.
    Canix is dusdanig met niets verbonden en representateert het Verenigd Koninkrijk dus in geen enkele officiële internationale instanties zoals de IFSS (International Federation of Sledddog Sport – officiële instantie op wereldniveau) en de ECF (European Canicross Federation – officiële instantie op Europees niveau). Canix heeft dus bijgevolg niet het recht om een event te organiseren genaamd «wereldkampioenschap» noch «europees kampioenschap» zelfs niet het «kampioenschap van het Verenigd Koninkrijk» !
    Iedere atleet die deelneemt aan een officieel internationaal kampioenschap is verplicht zich in te schrijven via zijn nationale federatie… Dit was niet het geval!
    Zo zien we in de lijst van de resultaten dat er op dit event slechts 86 atleten deelnamen alle categoriëen samengeteld (leeftijd en geslacht):
    83 atleten uit het Verenigd Koninkrijk zelf (!)
    1 Nieuw-zeelander (genaamd Cook… Het is de organisator)
    2 Belgen (Cedric Van de Putte en Evelin Van Havere)
    U moet weten dat Cedric Van de Putte en Evelin Van Havere zeer goed op de hoogte waren dat ze betrokken waren in een «fake» wereldkampioenschap. Ze werden op voorhand gewaarschuwd door de BCF (Belgische Canicross Federatie). Er werd hen een sanctie opgelegd: ze zijn verbannen uit nationale en internationale wedstrijden voor 5 jaar en zijn uitgesloten uit de BCF voor dezelfde periode.
    Conclusie:
    1) Het is bedroevend dat mensen zich prestigieuze titels toeëigenen die niet echt zijn!
    2) De media moet zijn bronnen controleren vooraleer foutief nieuws te verspreiden!

Reacties zijn gesloten.