Home » Nieuws » Internationaal » Opnieuw twee Russische atleten lopen tegen dopinglamp

Opnieuw twee Russische atleten lopen tegen dopinglamp

Er zijn opnieuw twee Russische atleten betrapt op het gebruik van doping. Het gaat om verspringster Tatjana Kotova en hamerslingeraar Kirill Okinnikov. De Russische atletiekfederatie strafte beide met een dopingschorsing van twee jaar.

De inmiddels 36-jarige Verspringster Tatjana Kotova werd al voorlopig geschorst in februari omwille van een positieve plas op het WK van 2005 in Helsinki. Maar nu krijgt ze dus een schorsing van twee jaar toegewezen. Op het wereldkampioenschap in 2005, waar ze een positieve test afleverde, behaalde ze een zilveren medaille. De Russische werd ook al driemaal wereldindoorkampioene: in 1999, 2003 & 2006. Ook haalde ze al eenmaal als belofte, eenmaal als senior goud op een Europees kampioenschap, dit in 1997 en 2002.

Hamerslingeraar Kirill Okinnikov, testte op 8 oktober vorig jaar positief.  De 29-jarige Rus behaalde (buiten het WK voor scholieren) nooit internationale medailles. Hij werd wel al driemaal Russisch kampioen, dit in 1999, 2011 & 2012.