Nadat een goede week geleden al bekend raakte dat de Oekraïnse speerwerper Roman Avramenko op het gebruik van verboden middelen werd gepakt, werd nu ook duidelijk dat twee andere atleten door de nationale Oekraïense atletiekfederatie zijn geschorst vanwege dopinggebruik. Het gaat om de sprintster  Elyzaveta Bryzgina en de voormalig discuswerpster Olena Antonova.

Sprintster Elyzaveta werd net als Avramenko betrapt op het afgelopen wereldkampioenschap. Daar strandde ze in de halve finales van de 200m. Drie jaar geleden op het Europees kampioenschap in Barcelona behaalde ze wel nog zilver op de 200 meter en goud op de 4×100 meter. Ook op de Olympische Spelen in Londen liet ze van zich spreken door de aflossingsploeg naar brons te helpen op de 4x100m.

Discuswerpster Antonova is inmiddels al gestopt, maar haar positieve plas dateert van het Wereldkampioenschap in 2009. Haar stalen werden dit jaar opnieuw onderzocht, en er werden verboden stoffen aangetroffen. Op het desbetreffende WK in 2009 werd ze 17de, maar op de Olympische spelen van een jaar voordien in Peking liep ze wel met het brons naar huis.