Stefaan EngelsStefaan Engels, beter gekend als Marathonman, heeft een reeks nieuwe uitdagingen klaar voor 2014. Engels heeft zichzelf dertig opdrachten opgelegd, zowel in het lopen, fietsen als zwemmen. Kers op de taart van die “My Challenge 2014” moet het lopen van maar liefst 31 Dodentochten op rij zijn. 

Geen klein bier dus, al is Stefaan Engels wel wat gewend. De Gentenaar stuntte al eens met 20 volledige triatlons op een jaar tijd en liep in 2010 een jaar lang elke dag een marathon rond de Gentse Watersportbaan. In het kader van zijn project “Be a Hero for One Day” begeleidt Engels nu elke dag een atleet op datzelfde parcours.

“Het coachen beviel me wel, maar ik had nood aan een nieuwe uitdaging”, klinkt Engels bij het voorstellen van zijn nieuwe project. “Op de 30 sportprestaties, gaande van loopwedstrijden tot bergtochten tot duatlons en triatlons zal ik trouwens telkens één of meerdere mede-atleten op sleeptouw nemen.”

Hét hoogtepunt van de “My Challenge 2014” moeten de 31 Dodentochten op rij worden. Goed voor een dagelijkse 100km, hoewel het wereldrecord pas op zeven opeenvolgende Dodentochten staat. “Dat komt neer op zo’n tien tot elf uur lopen per dag“, legt Engels verder uit. “Ik zou zo graag elke gemeente van het land bezoeken.”

Meer info vindt u op http://www.mychallenge14.be/.

2 REACTIES

  1. Waarom nog aandacht besteden hieraan? Wat is de meerwaarde hiervan? Er zijn 100den personen die elke dag aan een uitdaging beginnen. Fietsen of wandelen naar Santiago de Compostella, zelfs rond de wereld. Roparun, of voor een goed doel,… daar wordt dan niet over geschreven maar iemand die enkel zijn eigen zakken vult krijgt aandacht. Als hij zich echt wil profileren dan moet hij dit maar doen met prestaties, met tijden.

  2. Snap het ook niet goed dat die zo vaak in de pers blijft komen… Elke elite marathon loper traint (bijna) dagelijks deze afstand… en een stuk sneller! Bij mijn weet trainen Fincioen, Van Schuurbeeck en ik denk Van Drogenbroeck ook een 220 per week! Dit is geen marathon… maar zij doen hier ook nog eens interval trainingen en snelheidstrainingen in! Niets ongewoon om 40km/dag te lopen!

Reacties zijn gesloten.