eugene allonsiusEugène Allonsius (76) is voormalig voorzitter van atletiekclub Olympic Essenbeek Halle en oprichter van de sportzaak in Halle die nog altijd zijn naam draagt. Als hoofdsponsor was Allonsius aanwezig op de B-meeting in Huizingen van zaterdag laatstleden. Hij keek er vooral uit naar de 2000m waar zijn clubgenoten Isaac Kimeli en Jeroen D’hoedt een (inter)nationale toptijd wilden lopen. 

Allonsius was zelf een roemrijke midden- en langeafstandsatleet. Hij nam zelf deel aan twee Olympische Spelen (Rome ’60 en Tokio ’64), drie EK’s en werd in totaal zestien maal Belgisch kampioen. Daarnaast was hij vijfvoudig Belgisch recordhouder en sprokkelde meer dan 400 overwinningen in zijn hele loopcarrière.

Eugène Allonsius volgt de atletiek nog altijd van nabij. Net als het WK atletiek in Moskou, dat sinds zaterdag bezig is. Voor de Belgen heeft hij er dit jaar echter geen goed oog op. “Ik vrees ervoor. Als ze met de 4x400m-ploeg de finale zullen halen, zal dat zeer goed zijn. Voor de individuele nummers vrees ik ervoor”, klonk hij voor onze camera.

Het volledige interview bekijkt u hieronder.

Alle over de B-meeting in Huizingen vindt u hier.