Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Morgen komt Jeroen D’hoedt in actie op de 2000m op de B-meeting in Huizingen. Normaal wordt dat ook meteen zijn laatste wedstrijd van dit zomerseizoen. “Zeg nooit nooit, maar in principe wordt het morgen inderdaad mijn laatste pistewedstrijd van deze zomer. Ik heb de laatste weken veel wedstrijden gelopen en voel dat het ontbreken van een winterbasis me parten begint te spelen”, zo verklaart de OEH-atleet, die dus morgen voor eigen publiek loopt, op de website van Atletiek Vlaanderen.

Aanvankelijk zou een racescenario uitgestippeld worden om D’hoedt morgen richting het Belgisch record van Christophe Impens (4’56″10) te loodsen. Die ambitie werd echter in het begin van de week nog bijgesteld. “Dat is op dit moment te hoog gegrepen. Mijn record, dat op 5’09 staat, wil ik wel gevoelig verbeteren”, klinkt D’hoedt.

D’hoedt maakte deze zomer zijn wederoptreden, na een mislukt 2012. De TEW-student kan, ondanks het missen van het WK, tevreden terugblikken. “Als je ziet hoeveel keer ik onder de 3.40 gedoken ben, dan denk ik te mogen stellen dat er veel meer mogelijk geweest was. Het EK van volgende zomer in Zürich wordt nu meer dan ooit heel belangrijk voor mij. Na een rustpauze zal alles in het teken van de winter staan.”

Het team van Atletieknieuws is morgen trouwens aanwezig in Huizingen voor reportage ter plaatse. Houd onze website dus zeker in de gaten voor alle laatste nieuws daaromtrent.