Hanne Claes - Foto: Jasper Jacobs
Hanne Claes – Foto: Jasper Jacobs

Hanne Claes sukkelt de laatste tijd met de achillespees en maakt daardoor vroegtijdig een einde aan haar zomerseizoen. De winter staat in het teken van training. Zo verklaarde ze op de website van Atletiek Vlaanderen.

“Een ontsteking of een overbelasting van de achillespees. Het probleem is vóór het BK begonnen. Op het BK zelf en ook op de meeting in Luik had ik er niet zoveel last van, maar daarna is het ongemak opnieuw groter geworden”, zo legt Claes uit op Atletiek Vlaanderen. “In samenspraak met mijn trainer heb ik dan ook besloten om een punt achter dit zomerseizoen te zetten”

Hanne Claes opende het seizoen nochtans sterk. Vooral op de 200m liet ze enkele knappe tijden zien. In Leuven snelde ze naar 23″26, een evenaring van haar PR. Op die halve baanronde mocht ze ook naar het EK voor beloften in Tampere. Daar ging ze eruit in de reeksen.

De vrijgekomen periode gebruikt Claes om zich te focussen op enkele uitgestelde examens. De spurtster hoopt een hele winter te kunnen doortrainen binnenkort. “Dat is me nog maar één keer gelukt, twee jaar geleden. In 2012 heeft dat tot het beste seizoen uit mijn carrière geleid.”