Halle

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert  atletiekclub Olympic Essenbeek Halle ( OEH ) op zaterdag 10 augustus haar internationale Allonsius Sport B-meeting. Ook dit jaar belooft het een uiterst hoogstaande en spannende wedstrijd te worden met vele buitenlandse deelnemers die zich zullen kunnen meten met diverse Belgische talenten. Dit jaar wordt tijdens dezelfde meeting ook voor het eerst een Belgische titel uitgedeeld nl. die voor de snelste seniore over de 3000m steeple.

De club legt ook dit jaar de nadruk op enkele disciplines, waar meer aandacht aan besteed wordt;  deze disciplines kregen niet voor niets de naam ” Olympic Four “ mee.  Het betreft de 800m voor vrouwen, 1500m voor mannenkogel voor mannen en discuswerpen voor vrouwen.

Voor deze editie is er echter een fantastische primeur weggelegd. Lokale junior Isaac Kimeli doet er immers een (inter)nationale recordpoging op de 2000m. Gegangmaakt door de Keniaan Alex Kibet, hopen verder Jeroen D’hoedt, Ali Hamdi en Koen Naert hun wagonnetje aan te haken.  Deze recordpoging op de 2000m, die oorspronkelijk niet voorzien was op het programma, is geprogrammeerd om 20u30, waardoor de 3000m voor vrouwen en de 5000m voor mannen iets later zullen aanvatten.

Isaac Kimeli, regerend Belgisch kampioen veldlopen bij de juniores, zal het Belgisch record van de juniores aanvallen en dat staat op dit ogenblik op 5.17.72.  Het Europees record bij de junioren op de 2000m staat op 5.04.50 en wie weet kan de atleet van Tim Moriau dat ook van de tabellen vegen. Gezien zijn huidige vormpeil zal hij er alleszins niet voor terugdeinzen.

Ook aan de jongste atleten werd gedacht in de Vlaams-Brabantse stad.  Net zoals vorig jaar mogen zij ook hun spikes aanbinden tijdens het voorprogramma, dat start om 13u30. Op deze manier kunnen deze 6- tot 13-jarigen mee genieten van de fantastische sfeer die er heerst op de OEH-meeting.

 

Tot woensdag 22u kan je je nog altijd inschrijven op deze pagina.

Het programma van de internationale Allonsius Sport B-meeting is hier te bekijken.

De live-results zullen de dag zelf hier te zien zijn.

 

Meetweeten? Gebruik de hashtag #bhalle