Dario De Borger - Foto: Jasper Jacobs
Dario De Borger – Foto: Jasper Jacobs

Dario de Borger heeft in het Zwitserse Fribourg een snelle 13″59 geklokt op de 110mH. De belofte van ROBA liep daarmee de tweede nationale jaartijd (na WK-ganger Adrien Deghelt) en komt daarmee bovendien op de zevende plaats all-time in België. 

De Borger liep vorige week, in Ninove, nog naar 13″72 (toen eveneens een PR). “In Ninove was het windstil. Als alle omstandigheden goed zijn en ik heb meewind, dan moet er van die 13.72 zeker een heel stuk af kunnen”, zei De Borger voor hij afzakte naar Zwitserland. Een meewind van 0.5m/s was voldoende voor zijn nieuwe besttijd.

“De weersomstandigheden waren uitstekend, maar ik had vandaag opnieuw meewind”, schetst De Borger op de website van Atletiek Vlaanderen. “Toen ik over de meet kwam, dacht ik eerder aan een chrono van 13.65. Ik was uiteraard heel opgetogen met mijn 13.59. Ik wist dat zo’n chrono mogelijk was, het zat er al een tijdje in. Had ik deze tijd in Tampere gelopen, dan stond ik op het EK-podium.”

13″59 is eveneens goed voor een zesde Europese beloftentijd dit jaar. Over alle categorieën komt hij op een 25e plaats in Europa in 2013. Het nationaal beloftenrecord op naam van Sven Pieters (13″35) blijft evenwel nog even overeind.

In de finale, later op de dag, eindigde De Borger tweede in 13″83. Daarmee moest hij wel opboksen tegen een wind van 1m/s in het nadeel. “Ik had in de finale graag nog sneller gelopen, maar de tegenwind maakte dat onmogelijk. In de laatste vijf horden liep ik als het ware tegen een muur op”, reageerde De Borger vanuit Zwitserland. Volgende week loopt hij opnieuw een 110mH in Brugge.