Zal Almensh Belete binnen iets meer dan 2 weken dit shirt weer mogen aantrekken in de Russische hoofdstad? - Foto: Jasper Jacobs
Zal Almensh Belete binnen iets meer dan 2 weken dit shirt weer mogen aantrekken in de Russische hoofdstad? We weten het zaterdagavond! – Foto: Jasper Jacobs

De 7de Flanders Cup meeting komt er morgen aan. Nu is Ninove aan de beurt om het sterke internationale en nationale veld te ontvangen voor de 23ste Memorial Geert RASSCHAERT. Sterk zal de bezetting zeker zijn. Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat de wereldkampioene van 2009 en zilver medaillewinnares van de Olympische Spelen in Londen en het WK in 2011, Caster Semenya, richting de stad aan de Dender komt voor een laatste limietpoging voor het WK op de 800m. Meer daarover vind je trouwens hier. Maar zij is verre van de enige topatlete die zaterdag aan het werk te zien is. Op de sprintnummers komen er – zoals bij elke Flanders Cup meeting dit seizoen – een hele hoop mannen en vrouwen met zéér snelle benen aan de start, zoals de snelle Braziliaan Bruno de Barros (SB:22″16) op de 200m. Vooral de Franse en Nederlandse atleten zullen de landsgrenzen oversteken voor hun laatste limietkans te benutten. Zoals de ervaren Franse Muriel Hurtis (SB:52″82) en de Nederlander Liemarvin Bonevacia (45″37) op de hele baanronde. Op de 800m gaat Jan Van Den Broeck op zoek naar de 1’45″32 die nodig is voor afvaardiging naar Moskou.

Op de 1500m gaat Atletiek Vlaanderen-atleet Jeroen D’hoedt op zoek naar het WK minima en bij datzelfde nummer bij de vrouwen zien we Lindsey De Grande in actie. Op de 5000m mixed zien we bij de mannen Soufiane Bouchikhi, Koen Naert en Mats Lunders aan de start verschijnen. Bij de vrouwen gaat Almensh Belete haar laatste kans voor de limiet voor het wereldkampioenschap proberen grijpen. Daarvoor is 15’22″25 nodig. Op de hoge horden gaan bij de vrouwen Sara Aerts en Eline Berings en bij de mannen Dario De Borger, Damien Broothaerts & Adrien Deghelt voor respectievelijk een tijd van 12″94 en 13″50 die hen een ticket bezorgt voor het WK. Op de 3000m steeple en de lage horden verschijnen er ook een hoop toppers, maar geen Belgen die WK-ambities hebben.

Bij de kampnummers mogen we ook veel buiten- en binnenlands talent aanschouwen. Zo kan Bram Ghuys in het gezelschap springen van de Canadees Derek Drouin, goed op de laatste Olympische Spelen voor brons. Ook het polsstokspringen bij de mannen kent een sterk internationaal veld.

De volledige deelnemerslijsten en het tijdschema zijn hier te bekijken. De live-results kan u hier aanschouwen. Waarschijnlijk ook wel interessant voor dit weekend zijn de Flanders Cup records. Blijven ze allemaal overeind?

 

Memorial Rasschaert

2 REACTIES

  1. Dat is inderdaad waar, maar de organisatie heeft zijn deelname aangekondigd dus daar vertrouwen wij ons op.

Reacties zijn gesloten.