Vandaag en morgen is het Koning Boudewijnstadion in Brussel het decor voor het Belgisch kampioenschap alle categorieën. Een aantal atleten komen terug in actie na hun Europees avontuur zoals Universiadekampioen Thomas Van Der Plaetsen die we morgen zullen zien in het polsstokspringen. Een gedeelte van de atleten is nog maar net van de internationale stress verlost en laat het kampioenschap schieten, maar natuurlijk zijn de junioren in Rieti ook nog bezig aan hun EK.

Weinig verrassingen vielen er vandaag in Brussel te noteren. Zowat alle favorieten in de loopnummers stootten door naar de finale. Op de 400m bij de mannen liet Kevin Borlée toch wel weer van zich spreken. Met 45″37 liep hij een nieuw seizoensbeste. Niet alleen hij liep snel in de reeksen van de hele baanronde. Will Oyowe (46.51), Antoine Gillet (46.81) en Dylan Borlée (46″83) vielen ook op en solliciteerden lichtjes naar een plaatsje in het aflossingsteam. Op de hoge horden blonk Anne Zagré uit in de reeksen. 12″84 was de eindtijd voor de Waalse die de WK-limiet al binnen heeft. Dit is tevens een 2de Belgische tijd ooit op de 100mH. Er liep al ooit iemand sneller, nl. zijzelf met 12″79. Aerts en Berings kwamen (nog) niet aan de limiet van 12″94. Met respectievelijk 13″24 en 13″59  plaatsten zij zich echter wel met voorsprong voor de finale van morgen. Bij de mannen sneuvelden er vandaag ook geen WK-limieten op de hoge horden, maar Deghelt, Broothaerts en De Borger toonden vandaag wel al hun snelle benen door onder de 14″ te duiken.

Anne Zagré na de reeksen op de 100m horden. Foto -  Jasper Jacobs
Anne Zagré na de reeksen op de 100m horden. Foto – Jasper Jacobs

Hanne Claes liep met 23″30 in reeksen van 200m bijzonder snel na haar teleurstellende EK waar ze in de reeksen er al uit moest op datzelfde nummer.Haar tijd was  nipt geen PR (23″26). Olivia Borlée liep de 2de snelste tijd over alle dames in de reeksen met 23″72. Haar broer, Jonathan, kwam iets later ook in actie op dezelfde afstand. Met 20″79 bleef hij ruim boven zijn PR van 20″31. Ook de WK-limiet van 20″49 sneuvelde niet.

Op de 800m verzekerde favoriet Jan Van Den Broeck zich van deelname aan de finale van morgen. Pierre-Antoine Balhan, die zijn grootste concurrent leek te worden, kwam echter niet in actie vandaag en zal dus morgen ook niet voor de medailles strijden. Nadien volgde enkel nog de 1500m bij de vrouwen en mannen. Daar vielen niet echt verrassingen. Onder meer Veerle Dejaeghere, Imana Truyers, Kim Ruell en Isaac Kimeli verzekerden zich van de finale op de 1500m.

Morgen volgen dus de finales van de loop- en werpnummers in Brussel. Enkel het hamerslingeren vindt ergens anders plaats, te Nijvel. De resultaten zullen te volgen zijn via deze link. Natuurlijk zal u ook via onze site en Twitteraccount op de hoogte blijven van het laatste nieuws.