Na de gouden medaille van Thomas Van Der Plaetsen was het vandaag aan Fanny Smets en Chloë Henry om hun kunnen te tonen in de polsstokcompetitie. Beide dames deden het met 4m30 uitstekend maar het is Fanny Smets die met de bronzen medaille naar huis mag.

Foto: Jasper Jacobs
Chloë Henry – Foto: Jasper Jacobs

Beide dames begonnen hun concours op 4m00 en voor Chloë Henry leek dit onmiddellijk het eindstation te worden. Gelukkig wist ze bij haar 3e poging toch over de lat te wippen. Fanny wist haar openingshoogte wel onmiddellijk te klaren. Op de volgende hoogtes kregen we het zelfde verhaal, Fanny ging zowel bij 4m10, 4m20 en 4m30 in haar eerste poging over de lat. Voor Chloë waren er zowel bij 4m20 als 4m30 3 pogingen nodig. Volgende hoogte was 4m40 wat voor beide dames een serieuze PR zou betekenen en een Belgisch record. Voor beide dames leek deze hoogte echter nog iets te hoog gegrepen maar door de mooie reeks die Fanny neerzette op de vorige hoogtes mocht ze hopen op een medaille moesten ook de andere dames falen. Uiteindelijk gingen nog 2 dames over 4m40 en door het ontbreken van fouten op de vorige hoogtes mag Fanny Smets straks haar Bronzen medaille gaan afhalen op het podium. Voor Chloë Henry levert de 4m30 een 6e plaats op.

De uitslag kan je hier nog eens bekijken.

1 REACTIE

  1. Niels Pittomvils liep eind juni in Lier 14.76 in de 110m horden. Zijn 15.02 van vanmorgen is dus geen persoonlijk record.

Comments are closed.