Marjolein Lindemans was al vrij vroeg zeker van een ticket richting het EK voor junioren Rieti. In het eerste weekend van mei om precies te zijn, voldeed ze aan de limiet voor de zevenkamp in het mooie Firenze. Overigens behaalde de atlete van ROBA niet alleen deze limiet, in 3 individuele nummers, 100m horden, verspringen en hoogspringen, mocht ze ook zegevieren met het minima. “Maar de keuze voor de zevenkamp was vrijwel snel gemaakt!” Toch zal Marjolein niet enkel ingeschreven worden in de zevenkamp, maar ook op de startlijsten van het verspringen en misschien het hoogspringen zal haar naam te zien zijn. “Dit is wel eerder een noodoplossing voor moest er iets mislopen in de eerste dag van mijn meerkamp.”

Marjolein Lindemans met haar vriend en 800m-loper Jan Van Den Broeck. - Foto: Jasoer Jacobs
Marjolein Lindemans met haar vriend en 800m-loper Jan Van Den Broeck. – Foto: Jasper Jacobs

Een stage in het Spaanse Nerja ziet ze als ideale stage, een ‘vervolmakingsstage’ noemt ze het zelf. Ook hordeloper Dario De Borger en hoogspringers Hanne Van Hessche en Bram Ghuys bereiden zich daar eveneens voor op het beloftekampioenschap. “De vorm was na de examens wel even ver te zoeken”, benadrukt ze, “gelukkig ben ik er hier weer boven op gekomen.”

Het meest vreest de 19-jarige studente de werpnummers. “We doen er wel alles aan om dit te verbeteren, maar het zijn telkens kleine stapjes die ik maak.” Toch is ze al blij dat het EK er bijna aankomt. “Want ik heb veel goesting om eraan te beginnen en er vooral er veel van te genieten.” Tevreden zal Marjolein pas zijn met een meerkamp waar ze op haar niveau heeft gepresteerd. Op de vraag of Marjolein net zoals Sara Aerts een voorkeursdiscipline heeft waar ze misschien later voor zal kiezen, antwoordt ze duidelijk. “Ik zou er nu nog echt niet uit geraken welke nummer mij voorkeur zou genieten, maar de 800m, het speerwerpen en het kogelstoten wordt het alleszins niet!”