Home » Nieuws » Nationaal » WK-limiet scholieren voor Nenah De Coninck

WK-limiet scholieren voor Nenah De Coninck

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Nenah De Coninck heeft zonet haar laatste kans om de limiet te lopen voor het WK voor scholieren in Donetsk met beide handen gegrepen. De atlete van KAAG liep 1’00″15 op haar 400m horden in het Duitse Mannheim en daarmee voldoet ze aan de limiet van 1’00″61. Met haar 1’00″15 breekt de Gentse ook het Belgisch record op de 400m horden bij de scholieren. Dat record stond op naam Ann Mercken die in 1991 een tijd van 1’00″21 liep. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is haar tijd ook goed voor een 10de wereldjaarprestatie bij de scholieren en eveneens is dat een 3de beste Europese jaarprestatie!

Nenah wordt nu na Jarne Duchateau (speer), Tobias Capiau (8-kamp), Renée Eykens (800m), Siliane Van Cauwenberghe (100mH) en Noor Vidts (7-kamp) , de 6de Belgische atlete die van 10 t.e.m. 14 juli mag deelnemen aan het WK in Donetsk. Vandaag doet ook nog Laurens Francois een limietpoging voor datzelfde kampioenschap op de 200m.


Alles lezen over het WK in Peking?
Bekijk alle artikels met de WK Peking-tag hier.
Of bekijk ons centraal overzicht met alle info hier.

Alles over het WK in Peking 2015!

Tip: volg Atletieknieuws ook op Facebook of Twitter voor alle laatste nieuwsjes!

Geef een reactie