Jan is zowat de Churandy Martina van België, altijd lachend, of toch bijna altijd. - Foto: Jasper Jacobs
Jan is zowat de Churandy Martina van België, altijd met een lach op zijn gezicht, of toch bijna altijd. – Foto: Jasper Jacobs
Jan Van Den Broeck trok dit weekend naar het Zweedse Göteborg met in het achterhoofd een snelle wedstrijd en een snelle tijd. Maar Jan had niet het geluk mee, want hij werd ingedeeld in de B-reeks. “Eerste echte teleurstelling van het seizoen”, reageerde de atleet van Topsport Defensie achteraf.

“Ik koos voor het spoor van Joe Thomas, een man die 1’46” waard is met sterke tweede ronde, maar hij kon de haas niet volgen. Halsoverkop moest ik het gat dus proberen dichten na 470m, en dat is net niet gelukt.” De 24-jarige Dendermondenaar werd toch nog 2de in 1’49″44. De A-reeks werd wel een veel sneller wedstrijd met Ayanleh Souleiman als winnaar in 1’45″42. “Het was wel een leuke ervaring en de sfeer zat goed. Toch had ik van vandaag wel veel meer verwacht, want alles voelde super en ook bijna alles was super, buiten de wind, maar daar maak ik mij al lang niet meer druk om.”  Voor de WK-limiet moet de atleet, aangesloten bij Lebbeekse Atletiek Toekomst,  1’45″30 lopen en die tijd kan hij volgens hemzelf enkel halen in ideale vorm en omstandigheden. Maar een iets groter doel voor hem is dit jaar onder de 1’46″00 lopen, want dat  resulteert in een verlenging van zijn contract bij Topsport Defensie waar Jan van geniet en waardoor hij als een topsporter kan leven. De eerstvolgende wedstrijd voor hem is volgend weekend de Europabeker in Dublin waar Jan ons land vertegenwoordigt op de 800m.