Morgen komen op de zesde Diamond League-meeting in Oslo vijf Belgen aan de start. Gisteren werd bij de eerste 4 namen ook nog eens Jonathan Borlée toegevoegd, die in de Noorse hoofdstad de 200m zal afwerken.  Verder zullen we ook nog zijn broer Kevin, Damien Broothaerts, Adrien Deghelt en Sara Aerts aan het werk zien.
Damien Broothaerts (links) en Adrien Deghelt (rechts) zullen morgen in Oslo samen aan de start staan van de 110m horden. - Foto: Jasper Jacobs
Damien Broothaerts (links) en Adrien Deghelt (rechts) zullen morgen in Oslo samen aan de start staan van de 110m horden. – Foto: Jasper Jacobs

Op de zesde wedstrijd van de Diamond League zullen vijf Belgen aantreden. Jonathan en Kevin Borlée komen respectievelijk in actie op de 200 en 400m. Het zal voor hun kwestie zijn om hun beste seizoenstijd aan te scherpen en het goede gevoel in dit post-olympisch jaar weer terug te vinden. De andere Belgen komen in actie op de hoge horden. Damien Broothaerts en Adrien Deghelt zullen het beste van hunzelf geven in een ‘European Challenge’ en wie weet sneuvelen er bij goede omstandigheden wel limieten. Adrien Deghelt bewees vorige week in Leuven op de Meeting voor Mon dat hij zijn oude vorm stilaan terug krijgt met een 13″65 na een tegenvallend indoorseizoen. De limiet voor deelname aan het WK in Moskou staat op 13″50. En beide Belgen worden omringd door een sterk deelnemersveld waarin onder andere ook de Nederlander Gregory Sedoc op zoek gaat naar de limiet voor het wereldkampioenschap deze zomer.

Iets na 21u treedt Sara Aerts dan aan in haar eerste Diamond League-meeting. De meerkampster van VAC zal onder meer Tiffany Porter, die een persoonlijk record heeft staan van 12″56, in de ogen kijken. Kan Sara ons weer in positieve zin verbazen? We kijken er alvast naar uit!

Meer info over de Diamond League-meeting in Oslo vindt u hier. De startlijsten en het tijdschema zijn hier te vinden.