Home » Nieuws » Internationaal » Weg » Kiptoo wint Zwolse halve marathon in 1u01’17, Van Schuerbeeck tiende

Kiptoo wint Zwolse halve marathon in 1u01’17, Van Schuerbeeck tiende

Toen de kopgroep van acht Kenianen zich aandiende bij de grote Markt in Zwolle moet er een rilling over de rug van ranke Keniaanse atletenlijven zijn gegaan. De mensenmassa applaudisseerde en moedigde de toplopers massaal aan. Een gebeurtenis die zich vervolgens bij elke volgende ronde herhaalde. Het typeerde de geweldige hardloopavond tijdens de dertiende halve marathon van Zwolle. Achter de donkere zonnebril van Michel Butter verscheen een glimlach toen hij het ovationele applaus voor hem hoorde. Het Zwolse publiek genoot van zijn optreden als beste Nederlander. De dertiende Zilveren Kruis Achmea halve marathon werd gelopen onder prachtige omstandigheden, een avondzon en circa 17 Graden Celsius.

Lees meer op hardloopnieuws.nl