Na tussenstops in Azië en Amerika is het vandaag de beurt aan Europa om de Diamond League te verwelkomen. In Rome gaat het Golden Gala door en met Abdi Bashir en Jonathan Borlée hebben we twee Belgen aan de start.

Abdi Bashir testte tijdens de IFAM de snelheid op een 1500m - Foto: Ruben Van den Berghe
Abdi Bashir testte tijdens de IFAM de snelheid op een 1500m – Foto: Ruben Van den Berghe

Abdi Bashir is er niet in geslaagd om zich tijdens de Diamond League meeting van Rome te plaatsen voor de 5000m op het WK. Nadat hij zich in het eerste kwart van de wedstrijd goed in de groep kon houden werd het tempo serieus omhoog getrokken waarna Abdi de groep moest laten gaan. Na een verder eenzame wedstrijd kwam Abdi over de finish na 13’53″28. Eerder dit jaar kwam hij al tot 13’30 tijdens een meeting in Amerika. Voor deelname aan het WK is echter een tijd van 13’19″17 nodig. Op twitter had Abdi Bashir het deze ochtend nog over een slapeloze nacht in aanloop naar zijn Diamond League debuut.
Zijn ticket naar het WK in Moskou mag hij echter wel al boeken want eind april liep hij in het Amerikaanse Stanford al een verbluffende 10.000m in 27’43″99.

Om 22u05 was het de beurt aan Jonathan Borlée op de 400m. Met onder andere Lashawn Merritt was er stevige tegenstand voorzien. Vanuit baan 7 leek Borlée eerder rustig te starten. Toen hij na 200m de man onder hem naast zich kreeg versnelde Jonathan wat waardoor hij als 4e in de laatste rechte lijn kwam. Toen ging het licht echter snel uit waardoor hij 8e in voor Borlée wel heel matige 46″07 over de meet kwam. De overwinning was voor Merritt in 44″97.