Home » Nieuws » Nationaal » IFAM-koorts: Thomas Smet op scherp na leerschool bij wereldkampioen Pitkämäki

IFAM-koorts: Thomas Smet op scherp na leerschool bij wereldkampioen Pitkämäki

Naast kogel en discus staat er tijdens de 4 editie van de IFAM ook het speerwerpen op het programma. Tijdens deze wedstrijd is het vooral uitkijken naar Thomas Smet. Hij heeft een goeie winter achter de rug en wierp deze zomer reeds boven de 75m. Hij blijft hiermee echter nog een eindje van zijn pr van 79.14m, maar hij heeft er alle vertrouwen in en kijkt uit naar de IFAM. Wij stelden hem enkele vragen.

Hoe veThomas Smetrliep de voorbereiding op het zomerseizoen?

Mijn voorbereiding verliep vlot tot zeer goed. Deze winter verbleef ik van oktober tot eind februari in Finland om daar samen te trainen met de Finse toppers, zoals onder andere Tero Pitkämäki. In april ben ik nog een maand op stage geweest naar Portugal en dit opnieuw met Tero. Je kan dus wel zeggen dat mijn voorbereiding goed verlopen is.

Hoe verliepen je wedstrijden tot nu toe?

Ik heb momenteel reeds 2 wedstrijden achter de kiezen. Als eerste was er de interclub, daar was het doel gewoon de volle punten pakken voor mijn club OLSE. Ik was pas 2 dagen voordien teruggekeerd uit Portugal en was nog vermoeid van de stage waardoor ik me enkel concentreerde op de punten. Het weekend erna nam ik deel in Hoorn(NL) waar ik 75.19m kon werpen. Voor de wedstrijd was het doel om te openen met 75m, waardoor ik dus best tevreden ben met deze wedstrijd.

Hoe stelt de vorm het en wat denk je/hoop je te kunnen op de IFAM?

Tot nu toe gaat het zeer goed, alle trainingen lopen zoals gewenst en ook mijn techniek wordt beter en beter. We zien echter wel waar we uitkomen op de IFAM. Het wordt daar in Oordegem een soort thuiswedstrijd voor mij, daar ik getraind word door Andy De Coster van VS.

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij een atleet, die hoge ogen wil gooien op 1 juni, in de kijker. Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier.

IFAM