Robin Vanderbemden op GP Mingels
Foto: Jasper Jacobs

 

Er komt een nieuw nationaal stadion op de Heizel. Daarin lijkt voorlopig geen plaats te zullen zijn voor een atletiekpiste. Bedoeling zou zijn dat het verouderde Koning Boudewijnstadion tegen de grond zou gaan en er even verderop (op parking C) een nieuw stadion zou worden opgetrokken. Dat heeft Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Gewest, dit weekend bekendgemaakt. De organisatie van de Memorial van Damme reageert ontsteld.

Het nieuw opgetrokken stadion zou de nieuwe thuishaven voor voetbalclub Anderlecht worden en eveneens dienst doen als thuisstadion voor de Rode Duivels. Het stadion zou een capaciteit hebben tussen de 40.000 en 60.000 toeschouwers, maar in de huidige plannen is geen plaats voor een atletiekpiste.

Bob Verbeeck en Wilfried Meert laten in De Morgen weten dat ze van niets op de hoogte waren. “Wij zijn vooraf niet op de hoogte gebracht”, zegt Bob Verbeeck in De Morgen. “Er wordt in het communiqué geïnsinueerd dat er geen piste komt. Dat is een zeer onaangename verrassing voor ons.” De garantie die de organisatie kreeg om tot minstens 2018 de Memorial te kunnen laten doorgaan in het Koning Boudewijnstadion lijkt nu zelfs op losse schroeven te staan.

“De voetbalbond wil de piste weg, omdat die de sfeer in het stadion zou beknotten”, zo klinkt Wilfried Meert. “Maar als je het mij vraagt, hangt die sfeer veel meer af van de prestaties dan van de nabijheid van het veld. Kijk maar naar de laatste matchen van de Rode Duivels.”

Het nieuwe stadion zou er in allerijl komen om nog een kandidatuur voor het EK voetbal van 2020 te kunnen indienen. “Men wil onze meeting opofferen voor één match in één kampioenschap, hoewel men ons verwijt dat we het stadion slechts eenmaal per jaar nodig hebben. Dit slaat alles”, klinkt Meert.

3 REACTIES

  1. Wat is er mis met het Koning Boudewijnstadion ! Mooie tribunes steeds een aangename sfeer op de memorial Ivo Van Damme een grote parking(C) vlakbij. Het zou een schande zijn om dit af te breken voor een nieuw te bouwen op parking C, waar gaat men dan parkeren ? Er is voor niets geld en iedereen moet besparen maar als de “Bobo’s iets in hun hoofd halen is er plots wel geld blijkbaar, begrijpen wie kan !!!!!!!

  2. “Koning voetbal” is weer baas! Hebben we in ons landje eindelijk een wedstrijd om mee uit te pakken (memorial is de grootste atletiekwedstrijd van de wereld!) en dan gaan ze die hun thuishaven afpakken. Dat kan toch alleen maar in België!

    En dan gaat “we are Anderlecht” in Grimbergen spelen ;-)

  3. Het is ongelooflijk dat een stadion als het Boudewijn I stadion moet verdwijnen. Hebben we in België en dan specifiek in Brussel dan zo veel geld dat we zo een stadion gewoon tegen de vlakte kunnen gooien en er appartementsgebouwen op zetten in de plaats? Er is toch nog plaats genoeg in België en Brussel opdat de Heizel-oppervlakte zijn bestemming als sporthaven kan behouden? Of gaat men dan later ook de Eeuwfeestpaleizen en het Atomium afbreken. Al eens rekening gehouden met hoe het Atomium er gaat uitzien met allemaal die hoge appartementsgebouwen er om heen? Of hebben al die knappe koppen daar nog geen rekening mee gehouden (architecten, politici, ingenieurs)? We kunnen misschien ook nog het Amerikaans theater, het Koninklijk Paleis en de serres afbreken om er iets anders op te zetten. Het stadion dat een bestemming heeft en goed gebruikt wordt, mag niet afgebroken worden. Of gaat men de overblijvende bouwwerken van Expo 58 ook allemaal afbreken? Arm België, arm Brussel. Maar ja, we verdienen de besluitvormers die we zelf hebben verkozen, zeker. Dom volk dus.

Reacties zijn gesloten.