Pieter-Jan Hannes won in 2012 de A-reeks van de 1500m op de IFAM in 3'40"14. Dit jaar wordt dat een pak moeilijker. Foto: Jasper Jacobs
Pieter-Jan Hannes won in 2012 de A-reeks van de 1500m op de IFAM in 3’40″14. Dit jaar wordt dat een pak moeilijker. Foto: Jasper Jacobs

 

Zaterdag vindt in het Oordegemse Putbosstadion de 4e IFAM Outdoor atletiekmeeting plaats. Na drie succesvolle edities is de meeting voor vele atleten uitgegroeid tot een vaste afspraak op de atletiekagenda. De kwalificatie voor Moskou (WK), Rieti (EKJ), Utrecht (EYOF) of Tampère (EK Beloften) wordt in tal van wedstrijden de inzet, en het lijstje met Belgische deelnemers oogt indrukwekkend.

Eline Berings, Axelle Dauwens, Jan Van den Broeck, Jente Bouckaert, Arnaud Destatte, Damien Broothaerts, Adrien Deghelt, Dario De Borger, Koen Naert, Mats Lunders, Dylan & Olivia Borlée, en vele anderen komen volgende week aan de start. De deelnemerslijst op de 1500m spreekt momenteel echter nog net dat tikkeltje meer tot de verbeelding. Tanui Özbilen, de zilveren medaille van het jongste WK Indoor, 8e op de Olympische Spelen van Londen en eerder al goed voor 3.31.37, verkiest IFAM boven de Diamond League in Eugene. Dankzij zijn twee persoonlijke tempomakers én de aanwezigheid van twee Ethiopiërs (Alemayehu en Fida Jana) die al binnen 3.35 liepen, is een uitermate snelle wedstrijd gegarandeerd.

En dat is muziek in de oren van een aantal Belgen, die wat graag hun wagonnetje zullen aanhaken. Lander Tijtgat en Pieter-Jan Hannes hebben het vizier op Moskou gericht en spannen de kroon, maar in hun zog proberen ook Bashir Abdi, Jeroen Dʼhoedt, Tarik Moukrime en Ali Hamdi van deze optimale omstandigheden te profiteren. Een wedstrijd op WK-koers dus, waarin de Belgen alle mogelijkheden krijgen om boven zichzelf uit te stijgen.

 

Lees meer op www.ifam.be en bekijk ons IFAM-koorts archief, waarop dagelijks een voorbeschouwing verschijnt waarin een atleet zijn verwachtingen voor deze IFAM toelicht.