Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

 

Volgende week zaterdag, op 1 juni, gaat in Oordegem de IFAM door. Zoals jaarlijks lokt de organisatie een hele resem nationale en internationale topatleten naar het Putbosstadion. Onder meer Eline Berings, Lander Tijtgat en Jan Van Den Broeck gaan er op zoek naar de limiet voor een internationaal kampioenschap. Ook op de 110m horden bij de heren tekenen de sterkste nationale hordenlopers present. Zowel belofte Dario de Borger als Adrien Deghelt verschijnen er aan de start. Damien Broothaerts, sinds deze winter trainend bij Jacques Borlée, daagt beide heren uit. “Mijn enige doel dit jaar is Moskou halen“, klinkt Broothaerts.

 

Hoe verliep de voorbereiding op het zomerseizoen?

Mijn voorbereiding op het outdoorseizoen is vlekkeloos verlopen. Ik ben drie weken op stage geweest in Zuid-Afrika (Potchefstroom). Op hoogte hebben we daar de trainingsintensiteit bijzonder hoog gelegd. Ik heb dan ook wel even de tijd genomen om hier goed van te herstellen.

Hoe verliepen je wedstrijden tot nu toe?

De eerste wedstrijden van deze zomer waren meer als training. Ik wilde terug dat wedstrijdgevoel terugvinden. Mijn laatste 110m horden dateerde immers al van de KBC nacht in juli 2012. Ik liep daar toen een scheurtje in de lies op. Daarmee kan ik me tot nu toe zeker al tevreden stellen met het eerste deel van mijn seizoen.

Hoe stelt de vorm het en wat denk je/hoop je te kunnen op de IFAM?

De vorm begint langzaam te komen. Het weer anderzijds is een grote spelbreker op dit moment. Het is moeilijk om snelheid te trainen in de koude en regen. Voor mij begint mijn seizoen pas echt op de IFAM waar ik graag mijn persoonlijk record zou willen aanscherpen. Het enige doel dit jaar is het WK in Moskou halen.

 

Dit interview kadert in de reeks “IFAM-koorts”. Elke dag zetten wij een atleet, die hoge ogen wil gooien op 1 juni, in de kijker. Bekijk het volledige IFAM-koorts archief hier. Meer info over de IFAM vindt u hier. Voor slechts 6 euro kunt u hier trouwens bij zijn. De tickets zijn hier te koop.

 

IFAM