Dario De Borger - Foto: Jasper Jacobs
Dario De Borger – Foto: Jasper Jacobs

 

Marjolein Lindemans en Dario de Borger plaatsten zich dit jaar beiden al voor hun internationaal kampioenschap op de hoge horden (respectievelijk het EKU20 100mH en het EKU23 110mH). Dat weerhield beide ROBA-atleten er niet van op het Vlaams Kampioenschap in Ninove nog sneller te gaan. Beide zetten een persoonlijke beste neer in de reeksen van de 100/110mH. Lindemans dook met 13″62 onder haar persoonlijke beste van 13″65 (Hulste op maandag), goed voor een derde juniorentijd in Europa dit seizoen. De Borger deed met 13″83 maar liefst 16 honderdsten van zijn seizoensbeste van 13″99 af (Sint-Niklaas op Hemelvaartsdag) en zou daarmee goed geweest zijn voor de vierde beste Europese beloftenprestatie in 2013. Een meewind van 2.4m/s maakte die tijd helaas ongeldig. De limiet voor het WK in Moskou (13″50) anderzijds, is zo misschien niet helemaal ondenkbaar geworden.

Na de middag stonden de finales op het programma. Vooral Dario De Borger kon daar eigenlijk alleen maar verliezen. Hij was zijn concurrenten in de reeksen met meer dan anderhalve seconde te snel af. Focus voor De Borger lag bijgevolg – naast winst en de Vlaamse titel – misschien nog meer op zijn tijd. Hij deed dan ook exact wat van hem verwacht werd. Met ruime winst en opnieuw 13″83 werd hij Vlaams Kampioen. En wat misschien belangrijker was, deze keer gaf de windmeter een rugwind aan van slechts 1.6m/s. Gevolg is dus een perfect homologeerbare vierde beloftentijd dit seizoen in Europa.

Een finale later bevestigde ook Marjolein Lindemans opnieuw haar goede vorm. Met winst in 13″61 liep ze nog eens één honderdste van een seconde sneller. De EKU23-limiet voor Tampere (13″58) sneuvelde dus evenwel nog niet.

 

Alle uitslagen vindt u hier.