Marieke Vervoort verbrak dit weekend op het Open Nederlands Kampioenschap in Emmeloord maar liefst twee Europese records. In de finale van de 100m (T52), liet de Paralympisch kampioene 18″99 optekenen, een serieuze verbetering van haar persoonlijk en Europees record van 19″69 (gevestigd in Londen vorig jaar). Een nog knappere prestatie zette ze neer op de 400m. Daar verbrak ze het Europees record van de Zwitserse Pia Schmid, dat met 1’20″03 al bijna 9 jaar op de tabellen staat, met een kleine 9 seconden (1’11″53). Ook op de 200m was Vervoort goed voor de overwinning in haar reeks. Daar strandde ze met 34″88 op amper 5 honderdsten van haar eigen Europees record.

Vervoort komt dit weekend in actie op de Grote Prijs Stad Lokeren. Later op het jaar maakt ze eveneens haar optreden op de Memorial van Damme.