In Aartselaar traden de mannen van landelijke 2a aan. Het organiserende AVKA kroonde zich daar de sterkste en mag dus volgend jaar een klasse hoger aantreden. Zij eindigden bijzonder sterk, met winst op zowel de 4x100m als de 4x400m en klopten zo VMOL met amper een puntje. Achterin was het eveneens spannend. ACA met 83 punten zal volgend seizoen niet meer aantreden in tweede landelijke, hoewel  ATAC met 84 punten en LIER met nog eens amper één puntje extra zich wel wisten te verzekeren. ACA werd in de voorlaatste proef, de 4x100m, bovendien gediskwalificeerd. Meest opvallende prestatie in Aartselaar kwam onder meer van Wim De Cort van DUFF. Hij wist routinier Stefan Van Den Broeck (LIER) met 15’02″60 te kloppen op de 5000m.

In landelijke 2b ging de overwinning naar AC Lebbeke dat met maar liefst 19 punten verschil het haalde voor het organiserende ASVO. Hermes Club Oostende degradeerde naar derde landelijke. Ook AC Lebbeke eindigde sterk in de afsluitende aflossingen, maar moest de winst op de 4x100m wel laten aan ASVO.

Jan Van Den Broeck liep gemakkelijk naar winst op de 800m. In een tactische race was hij de beste in 1’58″43. Van Den Broeck pakte daarnaast ook nog eens 5 punten in het hoogspringen (1m60). Matthias De Leenheer van ASVO pakte zowel in het ver- (6m55) als in het hinkstapspringen (13m16) de overwinning. Trainingsmakkers Pieter Vierendeels en Xavier Rondas gaven elkaar op de 3000m amper een duimbreed toe. Het was deze eerste die met (9’10″91) het haalde met amper 6 honderdsten verscihl. Mohammed Berok (15’04″07) klopte de Bruggeling Tom Meire (15’04″32) op de meet van de 5000m.

Alle uitslagen uit Oudenaarde leest u hier.

Voor de uitslagen uit Aartselaar moet u hier zijn.