Home » Nieuws » Nationaal » Piste » 400m-loper Nils Duerinck neemt afscheid
Om 14u45 komt Nils Duerinck voor ons land in actie op de 400m horden. - Foto: Jasper Jacobs

400m-loper Nils Duerinck neemt afscheid

Nils Duerinck hangt na vanavond zijn spikes (defiinitief) aan de haak. Eind februari kondigde de atleet van VAC het einde van zijn actieve loopcarrière aan. De voorbije weken zagen we hem nog aan het werk in de rol van tempomaker, onder meer in Oordegem en op de EAP-meeting in Jambes. Ook op de GP Stad Lokeren komt Duerinck volgend weekend nog aan de slag als haas. Individueel houdt Duerinck het na vandaag echter helemaal voor bekeken. Met een 400m horden en de 4x400m en misschien ook nog het verspringen voor zijn club VAC in de ere-afdeling van de KBAB, neemt Duerinck afscheid op de nummers waar de grootste nationale en internationale successen op behaalde.

Duerinck veroverde met België een zilveren plak op het WK indoor in 2010. Hij liep met de ploeg in een Belgisch record naar de eerste plaats in de reeksen, maar moest in de finale zijn plaats afstaan aan Cedric Van Branteghem. België won zilver. Op het EK later op het jaar won hij weer in de reeksen en zag hij zijn teammaats in de finale brons bemachtigen. Op het EK indoor van 2011 vergaarde ons land, ditmaal wel met Duerinck in de finale, het brons.

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs