Net als op het BK Studenten en de GP Mingels doet Dario De Borger een nieuwe poging op de limiet U23 - Foto: Jasper Jacobs
Net als op het BK Studenten en de GP Mingels doet Dario De Borger een nieuwe poging op de limiet U23 – Foto: Jasper Jacobs

 

Donderdag 9 mei, op Hemelvaartsdag, staat in Sint-Niklaas de eerste manche van de Flanders Cup op het programma. De Sint-Niklaascup mikt dit jaar, met het in stelling brengen van enkele lokale atleten als tempomakers, vooral op de 800m en 1500m’s. Ook op de hoge horden en in de werpnummers mogen we op enkele sterke Belgische prestaties hopen.

800m-specialisten Ali Hamdi en Stijn Baeten, pas nog de limiet voor het EKU20 gelopen in Herentals, kruipen in Sint-Niklaas in de blokken voor de helft van hun gebruikelijke afstand. Jan Van Den Broeck blijft wel bij zijn geliefde 800m. Hij krijgt er tegenstand van de Marokkaan Mainy (1’46″74) en de Keniaan Kibet (1’47″13). Zijn clubgenotes bij LAT, Mariska Parewyck en Marlies Schils worden op diezelfde dubbele baanronde door de lokale Elke Bomans naar 2’04″00 geloodst.

Op de 1500m bij de heren stellen Evert van Belle en Bert Misplon zich garant voor een tempo richting de 3’43. Junior Isaas Kimeli, mikt op 3’46 voor het EKU20 en kan daarbij misschien gebruikmaken van de slipstream van de Marokkaan Youssef (3’43″48).

Hanne van Hessche (1m88) en Marjolein Lindemans (1m85) vechten ongetwijfeld hun duel uit in het hoogspringen. Bij de heren wordt dat een kolfje naar de hand van Bram Ghuys. Lindemans komt later op de avond eveneens nog aan de bak op de hoge horden. Dario De Borger mikt een reeks later opnieuw op de limiet voor het EKU23, die hij met amper 8 honderdsten miste in Oordegem.

Jolien Boumkwo in het hamerslingeren, Philip Milanov in het discuswerpen en Timothy Herman bij het speerwerpen worden de Belgische blikvangers aan de werpstanden.

 

Meer info over de Sint-Niklaascup vindt u hier.

Alle deelnemers bekijkt u hier.

Live resultaten zullen hier te vinden zijn.

 

U kunt opnieuw meetweeten. Gebruik daarvoor de hashtag #fcacw