Foto: Ruben Van den Berghe
Foto: Ruben Van den Berghe

Met een zesde plaats op de 200m tijdens het WK voor Junioren, nieuwe PR’s van 11″74 en vooral 23″47 brak Imke Vervaet in 2012 volledig door. Die 6e plaats op het WK was zelfs beter dan de 7e plaats waartoe Kim Gevaert ooit kwam op een WK voor junioren.. Maar Imke blijft bescheiden en met beide voetjes op de grond. Naar aanleiding van het nieuwe zomerseizoen stelden wij de 20-jarige atlete van Racing Gent enkele vragen.

Vorig jaar zagen we je met een 6e plaats op de 200m schitteren tijdens het WK junioren. Hoe kijk je terug op deze ervaring?

Het WK was echt een leuke ervaring! De sfeer die op zo een kampioenschap hangt is fantastisch en dat motiveert om goed te presteren. We hadden ook een leuke en hechte groep, fantastische stad, mooi weer…
Ik ben best wel trots als ik denk aan wat ik daar gepresteerd heb, maar nu is het knopje omdraaien en terug van 0 beginnen.

Met die 6e plaats deed je beter dan Kim Gevaert die ooit 7e werd op een WK voor Junioren. Hoop je in haar voetsporen te treden en een even indrukwekkende carrière uit te bouwen?

Uiteraard hoop ik om ooit zo een fantastische carrière als Kim uit te bouwen. Maar er kan zoveel gebeuren, dat ik als junior beter was dan haar wil helemaal niets zeggen. We zien wel waar ik ooit uitkom…

Deze winter zagen we je echter minder aan het werk? Een moeizame winter gehad? Hoe gaat het ondertussen met de blessures?

Deze winter heel wat problemen gehad, vooral aan de knie. Mijn voorbereiding is niet gelopen zoals ik het wou. Ook nu is het nog opletten met die knie en de hamstrings, maar het is onder controle!

Imke Vervaet (r) samen met nichtje Justien Grillet en Orphee Depuydt na de 4x100 op het WK voor junioren. - Foto: Isabeau Grillet
Imke Vervaet (r) samen met nichtje Justien Grillet en Orphee Depuydt na de 4×100 op het WK voor junioren. – Foto: Isabeau Grillet

Hoe verliep de stage op Tenerife? Klaargestoomd voor de zomer?

Tenerife was super! Ik vind het heerlijk dat je daar even alleen aan je trainingen kunt denken en andere zaken (zoals lessen, studeren…) even meer op de achtergrond te plaatsen. Ik heb er heel goed kunnen trainen, maar de 2e week moest ik het iets rustiger doen met de hamstrings. Er is dus wel nog wat werk aan de winkel!

Wat zijn de doelen deze zomer? Is als eerstejaars belofte het EK in Tampere al een doel?

Het grote doel deze zomer is uiteraard het EK in Tampere. Ik weet niet wat ik daar al kan gaan doen als eerste jaars belofte, maar ik wil er in ieder geval bij zijn op de 200. Ook met de aflossingen hebben we op papier een heel goede ploeg! Woensdag lukte de limiet net niet, maar ik ben ervan overtuigd dat dat de volgende keer wel lukt (tijdens het BK studenten liep de beloften ploeg naar 45″10, de limiet bedraagt 45″00)!