Ook de jongere broer Dylan loopt morgen mee met zijn tweelingbroers! - Foto: Jasper Jacobs
Ook de jongere broer Dylan loopt morgen mee met zijn tweelingbroers! – Foto: Jasper Jacobs

Morgen starten er een hoop atleten hun zomerseizoen in Oordegem. Daar vindt het Belgisch Studentenkampioenschap plaats en niet de minsten komen aan de start. Niemand minder dan de 3 broers Borlée, vergezeld door clubgenoot Arnaud Destatte, gaan naar Oost-Vlaanderen om het Belgisch record voor clubs op de 4x400m (met 3.09,05 op naam van Eendracht Aalst) te proberen van de tabellen te vegen.

Het Belgische record, dan wel niet voor clubs, staat bovendien ook al een goeie 4 jaar onaangetast. Jonathan, Kevin, Cedric Van Branteghem & Arnaud Ghislain liepen dat record van 2.59,37 in Peking. Aan dat record zullen ze heel hoogstwaarschijnlijk morgen (nog) niet komen. Enerzijds omdat de vorm bij aanvang van het seizoen nog niet op en top zal zijn, maar vooral omdat dit niet het sterkste 4x400m-team is dat bij de mannen kan gevormd worden. Denk dan bijvoorbeeld aan Antoine Gillet en misschien Jente Bouckaert, als hij zijn vorm van vorige zomer terugvindt. Voor één van de eerste keren loopt jongere broer Dylan met zijn tweelingbroers de 4x400m. Of hij na zijn behoorlijk sterke winter nu ook het team zal vervoegen deze zomer, zal mede afhangen van zijn prestatie morgen. Zijn oudere broers antwoorden in een artikel in Het Nieuwsblad op de vraag of Dylan nu ook even goed kan worden als hun. “Dylan moet niet Kevin of Jonathan zijn, hij moet Dylan blijven.”, zegt Jonathan. “Hij heeft het potentieel om heel snel te gaan”, voegt Kevin er nog aan toe. “Met drie broers in Rio aantreden op de aflossingen, is helemaal niet ondenkbaar.”

Morgen zullen we dus alleszins al weten hoe goed de broers zijn op de eerste dag van mei. Of ze op tegenstand zullen mogen rekenen, wordt nog afwachten.

Lees een deel van het artikel over de Borlée’s in Het Nieuwsblad.

Het tijdschema van het BK voor universitairen is hier te raadplegen.