Pierre-Antoine Balhan - Foto: Jasper Jacobs
Pierre-Antoine Balhan – Foto: Jasper Jacobs

Morgen, op 1 mei, gaat in Herentals de eerste B-meeting van het jaar door. Traditioneel pakt de organisatie uit met talrijk sterk bezette reeksen, voorzien van vele tempomakers. Ondanks het feit dat de grootste media-aandacht allicht naar het strijdtoneel in Oordegem (waar de Borlées aantreden) zal verhuizen, mogen we in de Kempen enkele topprestaties verwachten.

Op de 800m bij de mannen krijgen we met Jan Van Den Broeck, Pierre-Antoine Balhan, Quentin Kebron, Jerome Kahia, Brecht Bertels, Aaron Botterman en Ali Hamdi het kruim van de Belgische halve fond in dezelfde reeks aan de slag. Als Lander Tijtgat verhuist naar de B-reeks, dan weet je genoeg. Jan Van Den Broeck aast op 1.45,32, al zou dat zo vroeg op het jaar een grote stunt zijn. Voor Balhan en Kebron geldt de niet ondenkbare 1.48,11 voor het EK voor beloften. Bertels en Botterman hebben trouwens aan 1.49,64 voldoende voor het EK voor junioren.

Bij de dubbele baanronde bij de dames krijgen we allicht een intense strijd tussen Eline Deboth, Sofie Lauwers, Jenna Wyns en de plaatselijke Sofie van Accom, die daarna ook nog eens het tempowerk op de 3000m voor haar rekening neemt. Die 3000m bij de dames wordt een kolfje naar de hand van AVT-atlete Imana Truyers.

Ook de 3000m bij de heren wordt er één om likkebaardend naar uit te kijken. Pieter-Jan Hannes is pas terug van hoogtestage in het Franse Font-Romeu. Hij test de benen in Herentals tegen onder meer Mats Lunders, die aan zijn tweede van drie wedstrijden deze week (PK, Herentals, BK10km) begint. Kjell De Hondt en clubmakker Dries Basemans geven het Antwerpse duo weerstand vanuit Leuvense hoek.

Op de kampnummers krijgen we zowel in het kogelstoten, het discuswerpen als in het hamerslingeren Jolien Boumkwo aan het werk te zien. Bij de heren gaat de Torhoutse Jurgen Verbrugghe voor de dubbelslag in het discuswerpen en kogelstoten.

Alle deelnemers vind je hier.

 

Tweet zelf mee met de hashtag #bachl