11907_10200447432521982_488366436_n

 

En we klagen er maar op los over de regering, het weer, de te lange rijen in de Delhaize en onze schoenmoeder. Wat een zure wereld zijn we toch geworden. Gelukkig zijn er nog pareltjes uit de atletiek die ons het tegendeel bewijzen. Gehandtekend, Jacqueline (Jackie) Nyetipei.

Jackie Nyetipei is een Keniaanse elite atlete en marathonloopster. In 2010 nam ze deel aan de internationale Zeng-Kai marathon in China. Nyetipei was op weg naar een knalprestatie en maakte bovendien nog volop aanspraak op winst én het daarbijhorende prijzengeld van zo’n 10.000 dollar. Kort na een drankpost beende ze de lokale Ren Yao, een dubbel geamputeerd atleet, bij. De man was al compleet leeggelopen en gedeshydrateerd, maar had bijzonder veel moeite om te drinken. Jackie Nyetipei zag de man en bood hem prompt haar flesje water aan, hielp de man met drinken en begeleidde hem verder.

Uiteindelijk zou ze nog finishen in 2:38:02, een kleine minuut na de winnares Chepkemoi, die wel ging lopen met de winst en het prijzengeld, maar niet met het mooie gebaar dat Nyetipei maakte. Ode aan deze dame en de prachtige sportiviteit in onze sport.

2 REACTIES

Comments are closed.